jeudi 4 septembre 2014

Gnocchi night - or my first night out of Northampton, and in Cambridge

M.A.J. :-)))

"Je suis partie de Northampton - enfin, Maude en est partie, pour déménager. Nous sommes à Cambridge pour 2 jours, ensuite nous partons en voyage chacune de notre côté - elle en Turquie avec sa mère, moi en Irlande. Nous reviendrons à Cambridge toutes les deux autour du 20 septembre.

Pour le moment, je suis encore en recherche d'emploi, même si j'ai eu quelques contrats de transcription depuis deux semaines, je voudrais quelque chose de plus stable. J'ai eu quelques entrevues (un million on dirait!). J'essaie de voir le côté positif des choses en planifiant cette escapade: Cambrige-Birmingham-Londres-Dublin-Galway-Cork-Manchester. 

Je vais voir tout (j'espère) ce qu'il y a sur ma liste, rencontrer plein de CouchSurfers, prendre l'avion, le train et le bus, et poster sur mon blog, bien sûr.

Le premier stop sur ma liste: Cambridge. Nous y sommes arrivées en après-midi, et dès le soir, nous avions quelque chose de prévu: apprendre à faire des gnocchi avec un collègue italien de Maude! "





This is Elia, mixing the mashed potatoes with flour and salt.

While Maude is pulsing some basil.
SOME basil! The smell is delicious in the flat. While assisting them by documentarizing, I find it harder and harder to "paparizze" and to not eat. Life's hard. 


Elia rolled the dough into small cylinders, then cut them into small pieces, which we formed using a fork. 

And in some salted boiling water, we put the wonderfully-formed gnocchi (no "s" as its already the plural form of gnoccho, my kind host told me. That, and that gnocchi means "small bumps". Live and learn, they say.)(And I formed the bumps. This is why they're beautiful) We can only put a few at the same time, as Elia is apparently scared to death that they will come out as just one giant blob. They're ready when they're floating - 1 or 2 minutes per batch. Hurry,  little bumps!

And in the pesto, made with basil, pine nuts, parmagiano, cherry tomatoes, garlic and olive oil, we (Maude) is putting the freshly cooked bumps. Or gnocchi.

That was  it! Delicious, even if according to the local Italian (Elia), the gnocchi were missing some flour, therefore not hard enough, But Maude and I found them delicious, light and yummy-pesto tasting! Wine it up!

1 commentaire:

Unknown a dit…

Miammmm je vais essayer d'en faire!!!